Maak kennis met onze lokale producenten
en lokale fabrieken

Bluefaced Leicester schaap

Het Bluefaced Leicester (BFL) ras heeft zachte, lange, gekrulde wol van zeer fijne kwaliteit. BFL-schapen hebben weinig wol op hun kop en nek. Als je door de haren op hun kop kijkt, zie je een donkerblauwe kleur, vandaar de naam blue face. De wol staat bekend om zijn natuurlijke glans en lange vezels, tot maar liefst 300 millimeter. BFL-schapen worden gefokt voor wol en vlees.

Ontdek de BFL schaap garens

Kerry Hills schaap

Het Kerry Hills schapen ras komt oorspronkelijk uit Wales en dankt zijn naam aan het dorp Kerry. Het ras heeft een witte vacht en een witte kop met opvallende zwarte aftekeningen rond hun mond, oren en ogen. De witte dichte kwaliteitswol heeft een vezel lengte van 100 millimeter. De Kerry Hill-schapen worden gefokt voor hun wol en vlees.

Ontdek de Kerry Hills schaap garens

Shetland schaap

Shetland schapen zijn een integraal onderdeel van het landschap, het culturele erfgoed en de sociale economie van de Shetland-eilanden. De eilanden liggen ten noordoosten van Schotland en staan bekend om de Shetlandpony’s, de Shetland hond en daarnaast de Shetland wol. Door de ligging van de eilanden zijn de zomers kort en mild en de winters koel en lang. Dit klimaat zorgt voor de warme zachte Shetland wol. Het garen is gesponnen van een zeer fijne vezel kwaliteit en heeft een zijdeachtig greep (gevoel). De stapellengte van de wolvezel is ongeveer 100 mm. De schapen van Shetland verbinden mensen en plaatsen op een unieke manier, met behoud van levensonderhoud en eeuwenoude tradities.

Ontdek de Shetland garens

Merino d’Arles schaap

In Zuid-Frankrijk leiden herders van oudsher elke zomer hun kuddes naar de weelderige weiden van de Alpen, waarbij ze honderden kilometers oversteken. Deze eeuwenoude traditie van transhumance wordt sinds 1806 voortgezet met de Merino d’Arles schapen. Deze schapen zijn een kruising tussen de oude inheemse rassen en het Merino-ras, dat Lodewijk XVI als eerste uit Spanje in Frankrijk importeerde.

Ontdek de Merino d'Arles garens

Rosy Green Wool

Merino d’Arles Wool is ontwikkeld door het bedrijf Rosy Green Wool, opgericht in 2012 door Rosy en Patrick. Rosy is een actieve breister en ze vroeg zich af waarom er geen wol is die niet kriebelt, die verkrijgbaar is in prachtige kleuren en die gegarandeerd geproduceerd wordt zonder dierenleed of menselijke uitbuiting?

De zoektocht naar de perfecte wol leidde tot het bedrijf Rosy Green Wool. Zachte wol voelt nog beter aan als het ethisch is geproduceerd. Daarom wordt de wol verkregen van gecertificeerde biologische boerderijen. Het wordt in kleine hoeveelheden gesponnen en geverfd in fabrieken in Engeland, volgens exacte specificaties. Het is ook 100% onafhankelijk gecertificeerd in overeenstemming met GOTS – Biologisch en Eerlijk.

Bekijk hier de Merino d’Arles Wol van Rosy Green Wool.

 

West Yorkshire Spinners

Onze garens worden gesponnen in fabrieken in Europa. Bijvoorbeeld bij de West Yorkshire Spinners (WYS), in Engeland. De WYS-fabriek is gevestigd in het graafschap West Yorkshire, de oorspronkelijke thuisbasis van de Britse kamgaren industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1997. In 2011 verhuisde de fabriek naar de huidige locatie Unit 2 Airedale Park Keighley. Dit gebouw is zeer modern en heeft West Yorkshire Spinners in staat gesteld om de lay-out van de fabriek volledig te reorganiseren. Er zijn nieuwe machines aangeschaft waardoor West Yorkshire Spinners een van de meest efficiënte en productieve fabrieken in haar vakgebied is. West Yorkshire Spinner is er bijzonder trots op een van de weinige overgebleven handbrei merken op de Britse markt te zijn die nog steeds garens in eigen huis ontwikkelen en produceren.

The story of Hoooked

Het idee voor Hoooked ontstond in 2008 toen men met eigen ogen zag hoeveel stofafval Europese modetextielfabrieken produceerden. Bij Hoooked geloven ze niet in afval, dus hebben ze het tot hun missie gemaakt om dit afgedankte textiel een nieuw leven te geven. Het idee was simpel: neem deze overtollige materialen en gebruik ze op een sluwe manier. Zo werd Hoooked geboren! Hoooked was het eerste bedrijf dat Zpagetti introduceerde, het iconische T-shirtgaren. Dit garen wordt gerecycled in het Hoooked recyclingcentrum in Portugal, waar het ‘textielafval’ met de hand wordt geselecteerd en in kleine oplagen wordt gesorteerd op kleurschakering en samenstelling. Na Zpagetti werden andere gerecyclede garens ontwikkeld door Hoooked, zoals Soft Cotton DK en Somen.

Bobbiny

Bobbiny is eigendom van en wordt geëxploiteerd door vrouw en echtgenoot Aleksandra en Tomasz in een gezellige fabriek in Warschau, Polen. Samen met een geweldig team creëren ze uitzonderlijke en kleurrijke garens en touwen voor DIY-projecten, zoals tassen, vloerkleden, poefs, kussens, sieraden en andere gebreide artikelen en modeaccessoires.

Het verhaal begint op een lentedag in mei 2014 toen Aleksandra Bobbiny uitvond en enkele dagen later ontwierp Tomasz het merk. Vol enthousiasme en creatieve ideeën begonnen ze met het ontwikkelen van producten en gaven Bobbiny zijn kracht en kwaliteit. Als jong stel was het heel spannend om te werken aan het merk en de producten waarin ze geloofden. Tegenwoordig is Bobbiny een betrouwbaar en solide bedrijf, gespecialiseerd in de productie van katoenen artikelen en het leveren van producten van de hoogste kwaliteit.